Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Macroeconomie |
|

Hans Timmer, Banca Mondială: „În multe țări trebuie regândite reglementările de pe piața muncii”

Creșterea distribuției inegale a veniturilor reprezintă una dintre cele mai importamte probleme cu care societatea se confruntă în prezent. Deși progresele economice au fost remarcabile în ultimele decenii, nu toată lumea s-a bucurat de aceleași câștiguri sau chiar aceleași oportunități.
Banca-Mondiala

Schimbările tehnologice, globalizarea și reformele politice au influențat industriile, regiunile și, în cele din urmă, oamenii în moduri foarte diferite. Toate sectoarele au pierdut importanța și multe ocupații tind să dispară.

Cel mai recent studiu realizat de Banca Mondială indică faptul că în multe țări, printre care și România, ponderea forței de muncă din venitul total a scăzut, și având în vedere că acumularea de capital este dispusă  la nivelul unei minorități, veniturile se concentrează tot în acea parte. Aceste schimbări au creat oportunități, însă provocările nu pot fi trecute cu vederea, spun reprezentanții Băncii Mondiale. Fără mobilitate și flexibilitate, tehnologiile și oportunitățile bazate pe globalizare devin evazive, unele grupuri rămân în urmă și apar tensiuni de distribuție.

„Având în vedere schimbările constante din tehnologie, discutăm despre faptul că în multe țări trebuie regândite reglementările de pe piața muncii. În primul rând, reglementările de pe piața muncii care ar trebui să fie mai flexibile. În al doilea rând, dacă vrei să pregătești societatea pentru ceea ce urmează, va fi nevoie de o mai mare adaptabilitate în ceea ce privește reglementările. Al doilea aspect avut în vedere este că trebuie regândită ideea de siguranță socială, oamenii vor să se simtă siguranță la nivel economic și social totodată. În loc să existe măsuri foarte strict targetate, ar fi necesare anumite măsuri la nivel universal. Trebuie să ne asigurăm că sistemul funcționează pentru toată lumea”, a declarat Hans Timmer, Economist – Șef al Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii