FacebookTwitterLinkedIn

Hanner Holding, compania lituaniană de dezvoltare imobiliară cunoscută în România în special pentru dezvoltarea proiectului rezidențial The Park, se extinde pe piața locală prin achiziția terenului fostei Fabrici de Bere Grivița, din zona de centru-vest a Bucureștiului. Această achiziție marchează intrarea Hanner pe piața de birouri din România, continuând astfel creșterea organică a companiei după succesul înregistrat cu proiectul The Park, dar și proiectele Carol Park Residence și City Center.

DTZ Echinox: Nivel record de livrări office în 2016

Hanner a achiziționat un teren cu o suprafață de 11.000 mp, amplasat în zona Grozăvești, în imediata apropiere a stațiilor de metrou Grozăvești și Basarab. Terenul, care găzduiește trei clădiri monument – dependințele Mălțărie, Orzărie și Corp Administrativ ale fostei Fabrici de Bere Grivița – a fost cumpărat în schimbul sumei de cinci milioane euro. Clădirile monument au reprezentat mare interes pentru dezvoltator, care a apreciat istoria locului și oportunitatea de a realiza un proiect mixt care să includă conversii, restaurări dar și clădiri noi de birouri și rezidențial.

Terenul a fost achiziționat de la Kiseleff Developments, al cărui administrator este Ionuț Dumitrescu, unul dintre partenerii din cadrul Forte Partners, companie ce anunțase, în octombrie 2015, că va edifica un ansamblu office pe acel lot.

Află mai multe despre Forte Partners

Mindaugas Valuckas CEO Hanner Holding-1 2

„După aproape 10 ani de prezență în România, în care am dezvoltat mai multe proiecte rezidențiale, considerăm că este momentul unei investiții de amploare, prin care să demonstrăm expertiza Hanner și pe alte sectoare ale pieței imobiliare. Zona Grozăvești este într-o continuă dezvoltare și se conturează deja ca un nou pol de birouri, așa încât a fost o alegere firească pentru prima dezvoltare mixtă a Hanner în România, care va include o suprafață generoasă de spații de birouri moderne, dezvoltate conform celor mai înalte standarde în materie de design și tehnologie”, a declarat Mindaugas Valuckas, CEO Hanner Holding.

Zona Centru-Vest, cel mai fierbinte punct al dezvoltării segmentului office

Pe segmentul de birouri Hanner a dezvoltat până în prezent șapte proiecte, care totalizează peste 150.000 mp, din care 50.000 mp vor fi livrați în perioada imediat următoare. Printre chiriașii Hanner se numără companii multinaționale precum Henkel, Johnson & Johnson, Nokia, Novartis, Rockwool, MSC, Servier sau Ambasada Israelului. Hanner a fost desemnată în Lituania ani la rând cel mai important dezvoltator, cel mai premiat proiect fiind clădirea Europa Business Center, cea mai înaltă din țările baltice, cu peste 148 de metri înălțime.

IKEA continuă asaltul pe piața imobiliară bucureșteană

La nivel global, Hanner are o vastă experiență în dezvoltarea de proiecte imobiliare pe piețele din Lituania, Letonia, Rusia, Ucraina, Belarus și România și are în plan extinderea în Germania și Marea Britanie. Compania deține active în valoare de peste un miliard de euro și realizează investiții folosind resursele proprii.

Pe segmentul rezidențial, la nivel global, compania a dezvoltat peste 4.000 de apartamente, cu o suprafață construită de 400.000 de mp, fiind implicată și în construcția de spații logistice, clădiri de birouri, spații comerciale și parcări subterane sau supraetajate, care totalizează peste 250.000 mp.

În România, Hanner a investit până în prezent peste 60 de milioane euro în trei proiecte rezidențiale, respectiv The Park, Carol Park Residence și City Residence.