Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Lideri |
|

Haiti cere o intervenţie armată din partea SUA pentru securizarea punctelor cheie de infrastructură

Guvernul interimar din Haiti a cerut Statelor Unite ale Americii să trimită trupe militare pentru a proteja infrastructura cheie, după asasinarea preşedintelui Jovenel Moïse.  
Jovenel Moise, president of Haiti seen speaking at the United Nations General Assembly General Debate at the United Nations in New York City.

Guvernul a solicitat sprijin militar pentru a proteja facilităţile portuare, aeroportuare şi alte puncte cheie, potrivit New York Times.

Departamentul de stat al SUA a respins cererea de a ajuta cu trupe militare, dar s-a angajat să contribuie la anchetă.

“Guvernul haitian a solicitat asistenţă în gestionarea securităţii şi în anchetă. Rămânem în contact regulat cu oficialii haitieni pentru a discuta despre modul în care Statele Unite pot ajuta”, a declarat un purtător de cuvânt al departamentului de stat, citat de The Guardian.

Casa Albă a declarat că va trimite o delegaţie în Haiti, care va include înalţi oficiali ai FBI-ului şi membrii ai departamentul pentru Securitate Internă cât mai curând posibil.

Președintele statului Haiti, Jovenel Moïse, a fost asasinat în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 1:00, în reşedinţa prezidenţială, potrivit The Guardian. Președintele a fost împușcat mortal după un raid al unei bande înarmate. Atacatorii au pretins că sunt membri ai Administrației SUA pentru Controlul Drogurilor.  

De atunci, gradul de violență pe străzi este din ce în ce mai ridicat, iar la nivel politic, ţara se află într-o criză constituţională, cu un Parlament suspendat şi doi oficiali rivali care susțin că dețin funcţia de prim-ministru interimar.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii