FacebookTwitterLinkedIn

Airbag-ul, obiect care a salvat nenumărate vieți de-a lungul timpului, are parte de o dublă aniversare anul acesta: 50 de ani de la înregistrarea brevetului și 40 de ani de la introducerea sa în dotarea unui automobil de serie, Mercedes-Benz S-Klasse din 1981. Este ocazia cu care producătorul auto german și designerul Heron Preston lansează colecția Mercedes-Benz x Heron Preston Airbag Concept Collection.

Preston a folosit airbag-urile pentru a crea trei ținute de damă și trei bărbătești. Pentru a păstra spiritul obiectului din care își trag obârșia, piesele noi colecții sunt … gonflabile, pot fi umflate și dezumflate. Cele șase inedite obiecte vestimentare vor fi oferite gratuit celor interesați prin intermediul rețelei de magazine GOAT, începând din 10 septembrie.

Și Mercedes-Benz, și Heron Preston împărtășesc preocuparea pentru sustenabilitate. Preston s-a remarcat atunci când a dat echipamentului de lucru o abordare de lux, după care a devenit interesat de minimizarea impactului distructiv al metodelor de producție din industria confecțiilor.


În 2018, la doi ani după ce și-a lansat propriul brand, a inițiat programul Re-Design, prin care creează, din materiale reciclate, piese-unicat sau în ediții limitate.

Colaborarea cu Mercedes-Benz se subscrie acestei inițiative. Producătorul auto german este implicat din 1995 în modă și în acțiuni care sprijină sustenabilitatea acestei industrii și a designului de lux. Brandul susține evenimente de modă din Rusia și Tbilisi până la Madrid și Mexico City, iar programul Mercedes-Benz Fashion Talents a oferit până în prezent 170 de burse unor designeri promițători din 30 de țări.

Mercedes-Benz plănuiește să transforme colecția lui Heron Preston într-o instalație pe care să o prezinte la Săptămâna Modei de la Berlin, care va avea loc între 6 și 8 septembrie.