Cautare
, Contributor

Opinii |
|

“Hackerville” a fost prezentat în ovațiile invitaților la lansarea oficială de la București

HBO a atins cu siguranță un nou vârf calitativ în șirul producțiilor locale cu „Hackerville”, noul serial care va debuta la TV și online pe 4 noiembrie și care a fost prezentat în premieră la Timișoara în urmă cu câteva zile, primele două episoade joi, 25 octombrie, într-un eveniment de lansare oficială la București și înscris în competiția „Les Films de Cannes a Bucharest”, cu prezentarea la Cinema Muzeul Țăranului programată vineri, 26 octombrie, de la ora 21.00.
Hackerville

Mihai Pavelescu este editor Media Expres

Proiecția de la București a stârnit entuziasmul ziariștilor și partenerilor HBO prezenți în sală, alături de actori. oficialii HBO din România și departamentul de producție al companiei.

Când o bancă germană este atacată de un hacker, șeful BKA – Fraudă Cibernetică din Germania o trimite pe inspectoarea Lisa Metz (Anna Schumacher) la Timișoara, orașul din România de unde se pare că a fost lansat hack-ul. Intriga polițistă are mai multe fire narative complementare cu care se întrepătrunde, printre care căutarea propriei identități de către Lisa, o nemțoaică care s-a născut în comunitatea de germani din Timișoara și emigrată în Germania cu familia când avea 8 ani.

Ajunsă înapoi în orașul unde a copilărit Lisa se va confrunta cu trecutul tulbure al familiei sale și cu diferențele între cele două culturi sub semnul cărora a crescut.

Din sinopsisul serialului aflăm că una dintre provocările care o așteaptă pe Lisa este colaborarea cu noul ei partener, inspectorul Adam Șandor (Andi Vasluianu) de la secția de poliție din Timișoara. Adam este divorțat, Lisa este singură… Între ei se naște o atracție dar au și multe divergențe, într-un final fiind însă nevoiți să facă echipă pentru a salva un talentat programator de doar 14 ani (Voicu Dumitraș) din ghearele unui criminal notoriu.

Serialul în șase episoade are un generic memorabil care combină tema filmului, internetul și mediul digital cu imaginile orașelor Frankfurt și Timișoara, are dialogurile bine scrise fără asperități de limbaj nenaturale și este presărat cu umor la tot pasul, beneficiind și de o prestație actoricească excelentă cel puțin din partea tuturor celor care au apărut în primele două episoade difuzate la lansarea oficială de la București.

Este cu siguranță un serial memorabil și aștept cu nerăbdare să văd care va fi reacția publicului după premiera din 4 noiembrie, tot așa cum am așteptat proiecția de lansare.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii