Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Tech |
|

Hackerii ruși au lansat un atac cibernetic „colosal” asupra a 200 de companii americane

Sute de companii americane au fost victime ale unui atac de tip ransomware neobișnuit de sofisticat care a deturnat software-ul de gestionare a tehnologiei utilizat pe scară largă de la un furnizor din Miami, numit Kaseya.
hacker

Breşa de securitate informatică s-a produs vineri după-amiaza, când toate companiile şi firmele americane se pregăteau de închiderea programului, înaintea weekend-ului în care în SUA se sărbătoreşte Ziua Independenţei, pe 4 iulie. Specialiştii americani în securitate IT suspectează că în spatele acestui atac cibernetic s-ar afla gruparea de hackeri ruşi REvil, informează Reuters.

„Vorbim despre un atac colosal, cu efecte devastatoare asupra reţelei informatice”, a declarat John Hammond, specialist în securitate cibernetică.

Hackerii au ţintit mai întâi o companie IT din Florida (Kaseya), după care atacul s-a răspândit prin toate reţelele companiilor şi corporaţiilor care folosesc software-ul respectivei companii. Cererile de răscumpărare care au însoțit atacurile ce au criptat datele diferitelor companii au variat de la câteva mii de dolari până la 5 milioane de dolari și chiar mai mult.

Agenţia federală de Securitate Cibernetică şi Infrastructură IT a Statelor Unite a precizat, într-un comunicat că urmează să investigheze acest atac.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii