FacebookTwitterLinkedIn

Breşa de securitate informatică s-a produs vineri după-amiaza, când toate companiile şi firmele americane se pregăteau de închiderea programului, înaintea weekend-ului în care în SUA se sărbătoreşte Ziua Independenţei, pe 4 iulie. Specialiştii americani în securitate IT suspectează că în spatele acestui atac cibernetic s-ar afla gruparea de hackeri ruşi REvil, informează Reuters.

„Vorbim despre un atac colosal, cu efecte devastatoare asupra reţelei informatice”, a declarat John Hammond, specialist în securitate cibernetică.

Hackerii au ţintit mai întâi o companie IT din Florida (Kaseya), după care atacul s-a răspândit prin toate reţelele companiilor şi corporaţiilor care folosesc software-ul respectivei companii. Cererile de răscumpărare care au însoțit atacurile ce au criptat datele diferitelor companii au variat de la câteva mii de dolari până la 5 milioane de dolari și chiar mai mult.

Agenţia federală de Securitate Cibernetică şi Infrastructură IT a Statelor Unite a precizat, într-un comunicat că urmează să investigheze acest atac.