FacebookTwitterLinkedIn

Compania de IT Ivanti din Utah a afirmat că cel puțin două grupuri de hackeri chinezi au profitat de o deficienţă a dispozitivelor pentru reţele private virtuale din suita Pulse Connect Secure. Atacatorii au intrat în sistemele ”unui număr foarte limitat de clienţi”, transmite Reuters.

Deși au fost luate măsuri, problema ar putea fi rezolvată începutul lunii mai.

Compania de securitate cibernetică FireEye a afirmat într-un raport că suspectează unul dintre grupurile de hacking, care au profitat de vulnerabilități, că operează în numele guvernului chinez.

Celălalt grup pe care îl suspectăm este aliniat cu iniţiativele (…) din China“, a declarat Charles Carmakal, de la FireEye, înainte de publicarea raportului.

FireEye a refuzat să numească victimele hackerilor, identificându-le doar ca ”organizaţii de apărare, guvernamentale şi financiare din întreaga lume”.

Divizia cibernetică a Departamentului pentru Securitate Internă a declarat că lucrează cu Ivanti ”pentru a înţelege mai bine vulnerabilitatea dispozitivelor VPN Pulse Secure şi pentru a atenua riscurile potenţiale pentru reţelele federale civile şi din sectorul privat”.