FacebookTwitterLinkedIn

Aproape la fel de mare precum Casa Albă, Hacienda de la Paz se întinde pe o suprafață de 7,4 hectare. Se înscrie în rândul caselor de poveste și respectă regulamentele de construcție din orașul Rolling Hills, California.

John Z. Blazevich, care și-a făcut averea lucrând ca importator, a vrut mai mult decât o proprietate grandioasă, cu vedere la Oceanul Pacific, piscină standard, teren de tenis și o mulțime de spații pentru distracție. Dacă regulamentele de urbanism nu i-au permis să construiască la suprafață, a ales subteranul. După ce au demolat casa inițială, dar luând în calcul planurile arhitectului spaniol Rafael Manzano Martos, care proiectase o casă cu șase niveluri, constructorii au săpat încă cinci în subteran. Deși sună destul de neobișnuit, detaliile artistice au fost adăugate pe o perioadă de 17 ani și au fost atât de elaborate, încât artistul a petrecut un deceniu pentru realizarea frescelor și a picturilor de pe tavanele dormitoarelor.

Interiorul masiv al casei include nouă dormitoare, 25 de băi, camere oficiale la etajul principal, mai multe lifturi, piscine și terenuri de tenis, atât interioare, cât și în aer liber, și un teren alternativ, conceput ca o sală de bal cu pereții pictați în trompe l’oeil.

De asemenea, conacul vine „echipat” cu o sală de gimnastică, cramă, teren de bocce, o capelă renascentistă și un garaj pentru șase mașini. Un alt lucru neobișnuit este un hamam subteran cu o suprafață de 10.000 de metri pătrați și un spa cu piscină pe care Blazevich a descoperit-o în Maroc. Piscina a fost adusă în California sub formă de bucăți și reasamblată. Datorită construcției subterane, clădirea este protejată de temperaturi extreme. În plus, conacul este dotat cu un sistem geotermic ce reduce cu 70% costurile de întreținere. Să îți tot petreci vacanța într-un astfel de loc!