Cautare
, Contributor

Leadership |
|

Habitat for Humanity va construi 30 de case în cinci zile pentru familiile dezavantajate

Habitat for Humanity urmează să construiască, în 2016, 30 de case în numai cinci zile, alături de 600 voluntari internaționali, personalități și angajați ai marilor companii, și a găsit o soluție inovatoare pentru a strânge mai multe fonduri.
Raiffeisen Bank santier Habitat for Humanity

Anul viitor, Habitat for Humanity va construi, în cadrul evenimentului Big Build, 30 de case în cinci zile pentru familii din Bacău care nu dispun de resurse materiale. Costurile necesare construcției sunt de 1.400.000 de euro.

Pentru a spori strângerea de fonduri, restaurantul Potcoava din București a introdus un nou meniu, „Meniul Habitat”, în valoare de 78 de lei, iar 50% din costul meniului va fi transferat asociației în cadrul campaniei „Poftă bună la o faptă bună”.

Activitatea asociației se desfășoară non-stop din martie până în noiembrie, însă anual Habitat for Humanity organizează „Blitzbuild”, evenimente de construire rapidă, cu scopul de a atrage atenția unui număr cât mai mare de persoane în încercarea de a ajuta oameni dezavantajați financiar.

„România este țara din Europa cu cele mai proaste statistici. 8,4 milioane de români nu au acces la apa curentă. De aceea avem cel mai scăzut consum de pastă de dinți din Europa, cel mai scăzut consum de șampon, de detergent și de săpun”, a spus Mario DeMezzo, directorul național al Habitat for Humanity.

În vederea selectării familiilor care să beneficieze de construirea unei noi case, există un comitet de selecție al familiilor local, alcătuit din cinci sau șase oameni locali. Membrii familiei completează un formular și ulterior comitetul vizitează și intervievează familiile. Pentru ca o familie să fie acceptată în program, trebuie în primul rând să vrea să ajute la construcția casei, să aibă un venit total pe familie cuprins între 1.200 și 2.400 lei și să fie capabilă să își plătească rata pe o perioadă de 20 ani. „Noi nu îi numim «beneficiari» pe oamenii respectivi, ci parteneri, pentru că familiile muncesc și plătesc pentru casele lor, îi ajutăm să-și păstreze demnitatea. Plătesc doar costurile materialelor, în 20 de ani, fără dobândă și fără profit. În acest fel, omul devine donator banii de rate fiind folosiți pentru construcția altor case și nimic altceva”.

În urmă cu o săptămână, Habitat for Humanity a finalizat în Bacău construcția a opt case în numai cinci zile, cu ajutorul a 200 de voluntari internaționali, angajați ai marilor companii și personalități. Costurile totale s-au ridicat la 400.000 de euro. În prezent, cu sprijinul Habitat for Humanity, prezentă pe piața autohtonă de de 20 de ani, 36.000 de persoane locuiesc în condiții decente.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii