Cautare
, Contributor

SportsMoney |
|

GymNadia, prima sală de gimnastică ce poartă numele Nadiei Comăneci a fost deschisă la Patinoarul Țiriac-Telekom-Arena

Fundaţia Ion Țiriac şi Nadia Comăneci, sprijiniţi de Simona Halep, au pus bazele unei noi săli moderne de gimnastică pentru copiii de 3-5 ani. Sala este dotată cu aparatură şi echipament aduse din SUA şi va funcţiona pe model american. Aparatura şi echipamentele au costat 30.000 de euro.
 aboneaza-te
GymNadia

Patinoarul Țiriac-Telekom-Arena a reunit astăzi mai mullţi sportivi medaliaţi cu aur. Simona Halep, Ilie Năstase, Camelia Potec, Octavian Bellu, Mihai Covaliu, Monica Roşu, Marian Drăgulescu, Alina Dumitru, Marius Urzică, Larisa Iordache, Mihai Leu sunt doar câţiva dintre sportivii şi antrenorii legendari care au venit să aplaude şi să susţină iniţiativa celor doi mari ambasadori ai ţării nostre.
.„Cei care se află acum în stânga mea au strâns mai mult aur decât tot tezaurul pe care-l mai avem acum în țara asta”, a spus Ion Țiriac la evenimentul de lansarea a noii săli de gimnastică a Nadiei Comăneci, GymNadia.
“Performanţa începe în joacă, poate cu doar 20 de genuflexiuni pentru orice copil normal. Dar dacă vrei să ajungi campion olimpic, atunci trebuie să ajungi să faci 120 în scurt timp”, a povestit Octavian Bellu.
“ Este un pas mic pentru om, un salt uriaş pentru omenire. Cam aşa este şi aici. Un pas foarte mic pentru gimnastică, dar care poate fi mai târziu unul uriaş”, a spus Ion Țiriac. El a precizat că a purtat discuţii cu noul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu pentru ca în viitor să pună bazele unor grădiniţe olimpice în toată ţara. “Mai exact copiii ar trebui, de exemplu, să stea o oră afară şi o oră înăuntru, să înveţe să iubească sportul şi mişcarea, iar fizicul să devină chiar mai în formă decât mintea,” a mai declarat Ion Ţiriac.
Sala GymNadia se află în clădirea în care Ion Țiriac a construit celebrul său patinoar, unde se antrenează şi echipa de hochei pe gheaţă de juniori, sponsorizată de Simona Halep.
„Ion Țiriac mi-a spus într-o zi: Comăneci, uite am un spaţiu aici pentru tine. Acum nu există nici scări, dar vreau să faci tu ceva cu el”, a povestit Nadia, care vrea să construiască şi în România ceea ce a construit în SUA. Nadia îşi doreşte ca în noua sală să facă primii paşi viitoarele campioane.
Gimnastica românească traversează cea mai grea perioadă din istorie, iar această mică sală, care poate găzdui până la 120 de copii, poate fi un bun început pentru copiii care îşi doresc să ajungă campioni. Copiii vor fi antrenaţi de profesionişti foarte bine pregătiţi, care cunosc succesul olimpic.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii