Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Guvernul vrea un satelit românesc

Guvernul vrea ca România să aibă propriul satelit în 4-5 ani, potivit unei declarații a ministrului Comunicațiilor, Răzvan Cotovelea, la International Digital Forum, la 25 septembrie, organizat de Asociația pentru Comunicații Digitale (ACD), reunind specialiști din televiziune, satelit, cablu, furnizori de tehnologie și având ca teme tranziția la televiziunea digitală terestră și ultimele noutăți tehnologice, informează Media Expres.
 aboneaza-te
razvan-cotovelea

Ministrul Răzvan Cotovelea a explicat că se bazează pe nota de plată anuală la sateliți, plătită de toate televiziunile publice și private din România, dar și de alți utilizatori publici sau privați, inclusiv Guvernul. Satelitul ar putea fi operat de un consorțiu având ca partener principal de compania de stat Radiocom, iar lansarea și punerea în funcțiune ar costa aproximativ 200 de milioane e euro.

Declarația a stârnit diferite reacții ale participanților care au remarcat ca NASA trimite sonde pe Marte cu doar 70 de milioane de dolari.

Drectorul Eutelsat, Apostolos Triantafyllou, a spus că oricine are dreptul să aibă propriul satelit dar fără un plan de afaceri serios acesta nu poate fi susținut.

Mihai Ursoi, directorul SES pentru România, Bulgaria și Moldova, a spus printre altele că digitalizarea terestră se adresează în principal celor 15% din cele 7 milioane de televizoare care nu sunt conectate la satelit sau cablu. „Digitalizarea terestră este o oportunitate pentru satelit și noi suntem cei mai buni la asta”, a spus Ursoi.

Un alt participant la forum a declarat pentru Media Expres sub protecția anonimatului că satelitul românesc este doar o idee, nu vede cum ar putea fi susținută competiția cu prețurile marilor companii altfel decât prin legi protecționiste: „Din fericire suntem în Uniunea Europeană”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii