FacebookTwitterLinkedIn

Florin Gabrea, membru CNA, a spus că instituția din care face parte „face un joc de păpuși de marionete” pentru că nu se cunoaște încă textul Ordonanței. Este un proiect? O propunere? O dezbatere în spațiul public? Ce părere au operatorii de cablu? s-a întrebat Gabrea.

Radu Călin Cristea s-a întrebat retoric a cui e paternitatea acestei modificări a legii?

Diferența față de propunerea membrului CNA Valentin Jucan este că TVA-ul la cabliști urmează să scadă la 9 la sută, a spus Monica Gubernat.

Discuția a fost deschisă înaintea discutării ordinii de zi ședința CNA condusă de membrul CNA Monica Gubernat. Aceasta a propus introducerea punctului pe ordinea de zi, propunere votată în unanimitate.

UPDATE: Avizul favorabil pentru proiectul Guvernului a întrunit doar cinci voturi „pentru” în ședința CNA din 4 iunie, insuficient pentru ca decizia să fie aprobată.

CNA a aprobat, în schimb, o observație legată de scoaterea cuvântului „informative” din rândul emisiunilor finanțate cu voturile membrilor CNA: Radu Gabrea, Valentin Jucan, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu și Călin Cristea.

Au votat pentru proiectul de OUG: Valentin Jucan, Monica Gubernat, Răsvan Popescu, Călin Cristea și Dorina Rusu, în vreme ce Radu Gabrea, Gabriel Tufeanu și Radu Herjeu au votat „împotrivă”.

După o întrerupere dictată de Monica Gubernat din cauza lipsei de cvorum, ședința CNA s-a reluat cu participarea a 9 membri CNA (a venit și Laura Georgescu) și s-a reluat votul, toți cei prezenți votând în unanimitate pentru avizarea favorabilă a proiectului de modificarea legii audiovizualului.