Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Guvernul vrea să faciliteze credite de cel mult 40.000 de lei pentru tinerii care studiază sau care nu au serviciu

Proiectul de Lege pentru instituirea scheme de ajutor de stat „Împrumuturi fără dobândă pentru tineri” este una dintre prioritățile legislative ale Guvernului în prima sesiune legislativă care se încheie în iunie, reiese din „Programul Legislativ al Guvernului României pentru anul 2018 (mai – decembrie)”.

Programul are că scop facilitarea accesului la finanțare pentru tinerii sub 26 de ani care nu au un loc de muncă
sau care sunt în perioada studiilor.

Valoarea maximă a creditului este stabilită la 40.000 de lei, cu o garanția a statului de 80%, garanție acordată prin Fondul de Garantare.

Aceste credite ar trebui să fie acordate cu o rată a dobânzii ROBOR 3M plus 2%. În ultime săptămână, indicele ROBOR la 3 luni s-a stabilizat la 2,74%, rezultând o dobândă de 4,74%.

Durata creditului este anunțată la cinci ani, iar dobânda este subvenționată de stat.

În documentul Executivului se subliniază că nu este nevoie că tinerii să aibă venituri, iar împrumutul poate fi destinat pentru educație, sănătate, cultură și sport.

Cu dată de publicare aprilie 2018, în programul legislativ se menționează că facilitarea de împrumuturi pentru tineri este o prioritate legislativă pentru prima sesiune legislativă a acestui an.

Obligația de a face aceste modificări îi este atribuită Secretariatului General al Guvernului, inițiatorii fiind SGG și Consiliul Național de Statistică și Prognoză (CNSP).

Guvernul intenționează să suspende plata contribuțiilor la Pilonul II de pensii în acest an și să folosească toți banii colectați pentru pensii pentru sistemul public. Mai multe organizații ale mediului privat au semnat un apel prin care susțin Pilonul II în actuala formă

Același documente guvernamental prevede că Proiectul de Lege privind reglementarea pensiilor obligatorii administrate privat (Pilon II) este una dintre prioritățile legislative ale Guvernului în prima sesiune legislativă care se încheie în iunie. Nu mai puțin de 14 organizații care reprezintă mediul privat și Bursa de Valorii București, operatorul pieței de capital românești au lansat un apel prin care cer Guvernului să păstreze form actuală a Pilonului II de pensii.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii