Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Guvernul SUA alocă 486 milioane de dolari companiei farmaceutice AstraZeneca pentru furnizarea unui tratament cu anticorpi pentru Covid-19

Guvernul SUA a atribuit companiei AstraZeneca 486 de milioane de dolari pentru dezvoltarea şi furnizarea a până la 100.000 de doze de tratament cu anticorpi pentru Covid-19, o clasă similară cu a medicamentului cu care a fost tratat preşedintele Donald Trump, informează News.ro, conform Reuters.
astrazeneca

Acordul, convenit în cadrul programului Operation Warp Speed al administraţiei Trump, este pentru dezvoltarea unui cocktail cu anticorpi monoclonali care poate preveni Covid-19, mai ales în cazul populaţiei cu vârste de peste 80 de ani, aflată în categoria de risc ridicat, a anunţat Departamentrul pentru Sănătate şi Servicii Umane al SUA.

Tratamentul a ajuns în centrul atenţiei după ce Trump a fost tratat cu medicamentul cu anticorpi al companiei Regeneron Pharmaceuticals, săptămâna trecută. Preşedintele a publicat  şi un video pe Twitter, în care i-a lăudat beneficiile.

Într-o convorbire telefonică făcută publică vineri, un oficial important din domeniul sănătăţii a spus că guvernul american se aşteaptă să pună la dispoziţie, gratuit, peste 1 milion de doze de tratament cu anticorpi pentru pacienţii bolnavi de Covid-19 similar cu cel administrat lui Donald Trump, scrie News.ro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii