Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Guvernul SUA alocă 486 milioane de dolari companiei farmaceutice AstraZeneca pentru furnizarea unui tratament cu anticorpi pentru Covid-19

Guvernul SUA a atribuit companiei AstraZeneca 486 de milioane de dolari pentru dezvoltarea şi furnizarea a până la 100.000 de doze de tratament cu anticorpi pentru Covid-19, o clasă similară cu a medicamentului cu care a fost tratat preşedintele Donald Trump, informează News.ro, conform Reuters.
 aboneaza-te
astrazeneca

Acordul, convenit în cadrul programului Operation Warp Speed al administraţiei Trump, este pentru dezvoltarea unui cocktail cu anticorpi monoclonali care poate preveni Covid-19, mai ales în cazul populaţiei cu vârste de peste 80 de ani, aflată în categoria de risc ridicat, a anunţat Departamentrul pentru Sănătate şi Servicii Umane al SUA.

Tratamentul a ajuns în centrul atenţiei după ce Trump a fost tratat cu medicamentul cu anticorpi al companiei Regeneron Pharmaceuticals, săptămâna trecută. Preşedintele a publicat  şi un video pe Twitter, în care i-a lăudat beneficiile.

Într-o convorbire telefonică făcută publică vineri, un oficial important din domeniul sănătăţii a spus că guvernul american se aşteaptă să pună la dispoziţie, gratuit, peste 1 milion de doze de tratament cu anticorpi pentru pacienţii bolnavi de Covid-19 similar cu cel administrat lui Donald Trump, scrie News.ro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii