Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Guvernul propune în consultare publică amânarea digitalizării terestre

Guvernul Romaniei
Ministerul Societății Informaționale a publicat în consultare publică proiectul unei legi care prelungește termenul de emisie analogică pentru televiziune într-o anumită bandă de frecvențe (174-230 MHz) până la data de 31 decembrie 2016, informează MEDIA EXPRES.

Beneficiarii legii, potrivit expunerii de motive, vor fi televiziunea publică și o parte din televiziunile private care folosesc deja această bandă de frecvențe, cunoscută în mediul de specialitate și ca „banda VHF”. La nivelul publicului, legea afectează doar populația care folosește antene pentru recepția programelor televiziunii publice.

Emisia se va face în baza unui acord tehnic eliberat de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații și cu respectarea unor condiții printre care încetarea transmisiei analogice în cazul în care statele vecine reclamă perturbări ale comunicațiilor.

Proiectul de lege figurează pe ordinea de zi a Consiliului Național al Audiovizualului pentru data de 28 aprilie 2015, în ședința condusă de membrul CNA Monica Gubernat. Potrivit unor discuții din ședințele trecute pe această temă, prelungirea termenului pentru emisia analogică va duce printre altele la încălcarea principiilor concurenței pe piața de televiziune deoarece nu toate televiziunile private emit în banda VHF.

Singurul motiv al întârzierii procesului de digitalizare terestră în România, potrivit expunerii de motive a proiectului de lege, ar fi lipsa de oferte la licitația pentru achiziția de echipamente pe care compania de stat SN Radiocomunicații SA a organizat-o. Radiocomunicații SA a câștigat trei multiplexuri naționale din cinci și are obligația de a transmite programele televiziunii publice.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii