FacebookTwitterLinkedIn

Raluca Turcan a declarat: „Guvernul a decis astăzi prelungirea şomajului tehnic până la data de 1 iunie 2020 cu posibilitatea menţinerii acestei forme de sprijin în domeniile care vor fi în continuare restricţionate în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice. Vorbim deopotrivă despre angajaţi cu contracte individuale de muncă, dar şi despre profesii liberale, PFA şi alte categorii de profesionişti. Intenţia noastră declarată este, aşadar, să acordăm această formă de sprijin şi, în paralel, cu data de 1 iunie să venim cu măsuri active”, conform Agerpres.

Raluca Turcan a anunţat şi acordarea de  zile libere pentru părinţi până pe 12 iunie 2020.
Vor fi alocate sume suplimentare pentru concediile medicale ale persoanelor din carantină şi ale celor infectate cu coronavirus.
Consultaţiile medicale ale medicilor de familie şi ambulatorii vor putea fi acordate la distanţă şi se va face decontarea fără folosirea cardului.
Serviciile medicale pentru covid se acordă şi celor asiguraţi şi celor neasiguraţi.
Va fi asigurat transportul gratuit al elevilor, iar transportatorii trebuie să asigure transport gratuit sub sancţiunea încheierii contractelor sau chiar a retragerii licenţelor.
Asociaţiile şi fundaţiile care cumpără medicamente şi echipamente vor fi scutite de TVA pentru că aceste bunuri sunt utilizate în combaterea Covid, măsura fiind valabilă până la 1 septembrie.
„În domeniul economic, am prelungit pnă la 31 mai eliberarea certificatelor pentru situaţii de urgenţă”, a mai spus Raluca Turcan.