Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Guvernul pregătește bugetul de stat pentru 2021

Guvernul se pregătește pentru redactarea bugetului de stat pentru acest an. În această săptămână, va analiza proiectele prioritare pentru fiecare minister. Se așteaptă și o decizie privind majorarea salariului minim brut pe țară, proiect amânat, potrivit premierului Florin Cîțu, din cauza lipsei unor avize, informează Radio România Actualități.
Newly appointed prime minister Florin Citu

Discutat deja în primă lectură la finalul anului trecut, proiectul privind majorarea salariului minim brut pe țară, de la 2.230 de lei la 2.300 de lei, s-ar putea aflat săptămâna aceasta în atenția Guvernului.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului, salariul minim ar putea crește cu trei procente, însă majorarea nu va fi valabilă și pentru personalul încadrat pe funcții ce solicită studii superioare, al cărui salariu minim va rămâne înghețat la 2.350 de lei, cât era și până acum.

Concret, cei 1,4 milioane de beneficiari vor primi la salariu 40 de lei.

Un alt proiect care se află în atenția Executivului este și cel privind modificarea statutului prefectului și subprefectului. Ministrul dezvoltării, Attila Cseke, crede că acest statut trebuie schimbat, din înalt funcționar public, în demnitar.

Cea mai stringentă problemă a actualului executiv este realizarea bugetului pentru acest an, protiect pe care premierul Florin Cîţu l-ar dori intrat în dezbaterea Parlamentului până pe 4 februarie, notează Radio România Actualități.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii