Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Opinii |
|

Polonia: Vot de încredere înaintea alegerilor prezidențiale

Guvernul naționalist al Poloniei a obținut votul de încredere joi în parlament după ce a solicitat parlamentului să ridice autoritatea înainte de alegerile prezidențiale, informează Reuters.  
 aboneaza-te
Andrzej Duda

Guvernul naționalist al Poloniei a obținut votul de încredere ieri în Parlament, după ce a solicitase acest vot pentru a-și consolida autoritatea înainte de alegerile prezidențiale.

Primul ministru Mateusz Morawiecki a cerut votul după ce campania de realegere a președintelui Andrzej Duda a fost amenințată de o serie de probleme, informează Reuters. Andrzej Duda este un aliat al partidului de la conducere Lege și Justiție (PiS). Acesta a fost declarat de mult timp favoritul pentru alegerile ce urmează pe 28 iunie. Cu toate acestea, sondajele de opinie au demonstrat contrariul. Un sondaj publicat luni arăta că Duda e posibil să piardă la al doilea tur de scrutin.

Realegerea lui este extrem de importantă pentru partidul PiS. Scopul partidului este de a-și implementa agenda conservatoare, care include reforme judiciare care ar putea reduce independența instanțelor.

Când au votat, 235 de parlamentari au ales să sprijine guvernul, iar 219 s-au opus, în timp ce alți 2 s-au abținut. Imaginea partidului PiS a fost afectată de eșecul de a organiza alegerile prezidențiale la timp, după ce un partener al coaliției a blocat planul inițial de organizare a alegerilor pe 10 mai. Alegerile au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii