Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Guvernul Orban i-a scăpat pe bugetari de șomajul tehnic

Proiectul şomajului tehnic pentru angajaţii bugetari era greu de aplicat, mai ales în anumite zone în care ar fi fost afectată lupta împotriva COVID-19, iar acest proiect „a căzut în totalitate", a precizat joi seara premierul Ludovic Orban, informează Agerpres.
ludovic-orban-cere-ancheta-dupa-ce-chitac-a-fost-adus-la-spital-fara-izoleta-650644

„A căzut în totalitate”, a declarat Ludovic Orban la televiziunea B1 TV, întrebat dacă proiectul şomajului tehnic pentru angajaţii de la stat a căzut în totalitate.

„Era foarte greu de aplicat, considerentele erau mai mult de natură epidemiologică, evident şi considerente de solidaritate.

Pe de altă parte, am intrat în prelungirea stării de urgenţă. Nu mai avem contextul până se adoptă reglementarea. (…) Nu este o perioadă de aplicare.

În plus, avem dificultăţi legate şi de faptul că sunt foarte multe instituţii publice, foarte multe domenii de activitate care lucrează cu motoarele turate şi unde nu poate fi aplicată o astfel de măsură de înjumătăţire a personalului, cum e Sănătatea, MAI, cadrele didactice (…), chiar şi angajaţii Ministerului Finanţelor, care au activitate extrem de laborioasă în perioada respectivă.

De asemenea, angajaţii din zona Ministerului Muncii. (…) Era foarte greu de aplicat o astfel de măsură, pentru că rămâneau zone destul de restrânse din administraţie în care s-ar fi putut aplica fără a afecta mobilizarea administraţiei în lupta contra COVID”, a declarat şeful Guvernului, conform Agerpres,

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii