Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Guvernul oferă hrană și produse de 1,18 milioane lei persoanelor defavorizate

Guvernul a adoptat ieri o ordonanță conform căreia prefecturile vor distribui persoanelor defavorizate pachete cu hrană și produse de igienă personală în valoare de 1,18 milioane lei.
 aboneaza-te
mancare coronavirus alimente masca

Guvernul a adoptat ieri o ordonanță conform căreia prefecturile vor distribui persoanelor defavorizate pachete cu hrană și produse de igienă personală în valoare de 1,18 milioane lei.

Un alt act normativ aprobat tot ieri prevede acordarea unui stimulent financiar de 1.150 lei pentru 38.000 de asistenți sociali, conform Digi 24.

„Ordonanța care prevede acordarea începând cu 15 iunie a 1.188.000 de pachete cu hrană și cu produse de igienă prevede o noutate, și anume includerea persoanelor stabilite în așezările informale. Distribuția acestor produse se face de către Instituția Prefectului cu ajutorul reprezentanților fiecărei unități administrativ teritoriale. Cele 225 de milioane de euro alocate cumpărării pachetelor reprezintă totodată un sprijin pentru producătorii români de la care se vor achiziționa 35,6 de tone de făină, 28,5 tone de mălai, 10,7 tone de conserve de vită, 6,2 tone de conserve de porc etc. În total, fiecare pachet alimentar conține 38 de produse și cel de igienă alte 6”, arată un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene.

Prin actul normativ propus de MFE și aprobat de Guvern, este prevăzută acordarea unui stimulent financiar angajaților din centrele rezidențiale pentru persoane vârstnice și copii, care au fost izolați la locul de muncă pe perioada stării de urgență.

Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, a explicat “Așa cum angajații din sistemul sanitar primesc deja un stimulent financiar, normal este să primească și cei 38.000 de asistenți sociali care au avut grijă de cei mai vulnerabili dintre noi”, potrivit Digi24.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii