FacebookTwitterLinkedIn

„După discuţii cu premierul şi ministrul de Finanţe am convenit să exceptăm aceste două companii (Romgaz şi Nuclearelectrica – n.red)”, a spus ministrul Virgil Popescu pentru Bloomberg.

Romgaz negociază preluarea participaţiei de 50% deţinută de grupul american Exxon Mobil la proiectul Neptun din Marea Neagră, în timp ce Nuclearelectrica vrea să construiască două noi reactoare la centrala de la Cernavodă.

 Virgil Popescu a declarat pentru sursa citată că România intenţionează să accelereze procesul de eliminare a interdicţiei care împiedică vânzarea de participaţii la cele mai profitabile companii. Ministrul Energiei a precizat că Guvernul va elimina, până în luna iulie, o lege care blochează vânzarea de active ale statului, după ce în luna februarie un act legislativ care viza anularea legii adoptate de precedenta administraţie a fost blocat în Parlament.

„Voinţa politică există şi ne vom respecta promisiunile, dar trebuie urmată procedura parlamentară. Am avut recent o discuţie cu colegii mei şi vom trece legea în cursul acestei luni, pentru a putea relua procedura de listare a unui pachet de 15%”, a precizat el.