Cautare
, Contributor

Industrie |
|

Guvernul maghiar semnează un acord de 2 miliarde euro pentru producția de vehicule de luptă

Executivul Ungariei semnează la Budapesta un acord cu Rheinmetall, compania germană din industria apărării, pentru a produce vehicule de luptă blindate.  
 aboneaza-te
acord

 

Programul de modernizare a armatei ungare îndeplinește o nouă etapă prin parteneriatul Guvernului cu Rheinmetall, una dintre cele mai importante companii din industria europeană a apărării,  a declarat executivul într-un comunicat publicat de agenția de știri MTI.

Poate fi cea mai mare investiție pe care statul maghiar o aduce programului de modernizare, potrivit The New York Times.

Acordul dintre cele două părți a fost anunțat la o săptămână după ce Ungaria și-a arătat intențiile asupra achiziționării unui sistem de rachete antiaeriene. Contractul privind rachetele atinge o valoare de aproximativ 1 miliard de dolari și va fi încheiat cu producătorul american Raytheon Technologies.

Ungaria deține un plan pentru a moderniza forța militară, cu tehnică modernă, pentru a-și îndeplini obligațiile față de NATO, dar încă departe de obiectivul alianței de a investi 2% din PIB.

Rheinmetall este lider de piață în domeniile mobilității ecologice și tehnologiei de securitate, adecvate amenințărilor. În 2019, vânzările au atins o sumă de 6.255 milioane euro.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii