Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Guvernul Japoniei a decis să deverseze o tonă de apa contaminată de la Fukushima în mare

Săptămâna trecută, reprezentanții industriei japoneze a pescuitului au cerut guvernului să nu permită eliberarea apei contaminate din uzina Fukushima în mare.
 aboneaza-te
Japonia shutterstock_601341215

Guvernul Japoniei a decis să deverseze o tonă de apa contaminată de la Fukushima în mare, potrivit The Guardian.

Decizia va stârni nemulțumirea țărilor vecine, cum ar fi Coreea de Sud, care a intensificat deja testele de radiații pentru produsele alimentare din Japonia, dar și să afecteze grav industria pescuitului din Fukushima, care s-a împotrivit ani de zile împotriva unei astfel de decizii.

Deversarea apei contaminate de la uzina nucleară Fukushima Daiichi a reprezentat o problemă pentru Japonia, care continuă un proiect de dezafectare a instalațiilor. Peste un milion de tone de apă contaminată sunt depozitate în prezent în rezervoare uriașe.

Centrala, condusă de Tokyo Electric Power Company Holdings Inc, a suferit un grav accident nuclear după un cutremur și un tsunami în 2011.

Vineri, ministrul japonez al industriei, Hiroshi Kajiyama, a declarat că nu s-a luat încă nicio decizie cu privire la eliminarea apei, însă guvernul își propune să ia rapid o hotărâre. El nu a dat alte detalii, inclusiv un interval de timp.

Ziarul Asahi a raportat că orice proces de deversare ar trebui să fie pregătit aproximativ doi ani, pentru că apa trebuie să treacă mai întâi printr-un proces de filtrare, înainte de a fi diluată cu apă de mare și în cele din urmă eliberată în ocean.

În 2018, Tokyo Electric și-a cerut scuze după ce a admis că sistemele sale de filtrare nu au îndepărtat toate materialele periculoase din apă, colectate din conductele de răcire folosite pentru a împiedica topirea miezului reactoarelor. Compania a declarat că intenționează să îndepărteze toate particulele radioactive din apă, cu excepția tritiului, un izotop de hidrogen greu de separat și care este considerat a fi relativ inofensiv.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii