Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Guvernul Germaniei a plătit deja 500 milioane de euro freelancerilor și întreprinderilor mici

Începând de luni, 30 martie, guvernul german a început să le plătească tuturor freelancerilor și întreprinderilor mici alocații cuprinse între 5.000 și 15.000 de euro care să compenseze pierderile suferite de la instaurarea restricțiilor cauzate de pandemia de coronavirus.
euro

Guvernul a acționat rapid pentru a pune în acțiune un program de salvare de urgență și, vineri săptămâna trecută, a lansat programul de finanțare online și de împrumuturi în parteneriat cu banca locală Investitionsbank Berlin (IBB). Guvernul a oferit  5.000 de euro persoanelor fizice independente și până la 15.000 de euro întreprinderilor mici.

În cursul zilei de ieri, 50.000 de cereri au fost depuse cu succes din sectoarele creative și din alte industrii, inclusiv restaurante, hoteluri și companii de evenimente. În conformitate cu un purtător de cuvânt al ministerului pentru cultură, au fost plătite până acum 500 de milioane de euro.

Mulți artiști din Berlin au raportat că au primit bani în doar o zi sau două de la depunerea cererii. Social media a fost plină de capturi de ecran cu o figură de băț verde, aparent blocată într-o linie perpetuă – simbolul reprezentat pentru cei din mijlocul procesului de cerere.

„Am avut cererea numărul 110.000 ”, a spus duminică la Artnet News o artistă din Berlin, adăugând că era sceptică la depunearea cererii „am fost uimită când a doua zi am văzut 5.000 de euro în contul meu bancar”.

Mai multă asistență financiară vine pe măsură ce Germania se grăbește să se asigure că economia sa este protejată de lovitura completă a recesiunii. Guvernul federal a anunțat că va livra un pachet de 50 de miliarde de euro pentru freelanceri și întreprinderi mici, inclusiv artiști. Acestea vor fi subvenții unice de până la 9.000 EUR, disponibile pentru artiști independenți și întreprinderi cu până la cinci angajați, și subvenții mai mari de 15.000 €, disponibile pentru întreprinderile cu până la zece angajați.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii