Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Macroeconomie |
|

Guvernul german se așteaptă la o revenire rapidă a economiei

Oficialii germani se aşteaptă la o revenire în formă de ''V'' a economiei, prognozând o remediere rapidă în urma şocului coronavirusului, a anunțat ministrul Economiei, Peter Altmaier.  
 aboneaza-te
declin economie

Oficialul a adăugat că nu se aşteaptă ca autorităţile să introducă o nouă rundă de măsuri de izolare ca în lunile martie şi aprilie, transmite Reuters, citată de Agerpres.

“Pe ansamblu, pentru moment putem spune că înregistrăm o evoluţie în formă de ‘V'”, a mai spus Peter Altmaier, precizând că impactul negativ al pandemiei în prima jumătate a anului nu a fost atât de sever, revenirea fiind “mai rapidă şi mai dinamică” decât se anticipa.

Față de o contracţie de 6,3% cât se estima în aprilie, Germania și-a îmbunătățit prognozele privind evoluţia economiei în acest an, până la un declin de 5,8%. Însă creșterea estimată pentru 2021 a fost revizuită la 4,4%, faţă de o estimare anterioară de 5,2%.

Totuși, această contracţie de 5,8%, înregistrată în 2020, reprezintă cea mai slabă performanță a Germaniei în perioada postbelică.

Economia germană a înregistrat în trimestrul al doilea o contracţie record de 9,7%, ca urmare a colapsului cheltuielilor de consum, investiţiilor companiilor şi exporturilor în cel mai grav moment al pandemiei de COVID-19. 

Germania este principalul partener comercial al României iar, la nivelul UE, Germania este principala destinaţie a bunurilor exportate de 17 state membre şi una dintre primele trei destinaţii pentru 22 de state membre.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii