Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Guvernul german alocă 750 de miliarde de euro pentru măsurile economice de urgență

Cabinetul german a convenit, luni, la un pachet de ajutor fără precedent pentru susținerea economiei țării, pe măsură ce pandemia de coronavirus adâncește criză economică din Germania.
 Merkel shutterstock

Pe măsură ce criza economică provocată de pandemia de coronavirus se agravează, guvernul de la Berlin a aprobat un pachet de ajutor fără precedent, menit să sprijine familiile, angajații, freelancerii și companiile din întreaga Germanie. Cabinetul, sub conducerea cancelarului german Angela Merkel, a convenit luni asupra mai multor măsuri de protecție și modificări de anvergură ale codului juridic. Sunt planificate următoarele măsuri concrete:

„Acesta este un pachet vast, care include numeroase măsuri și care ajunge la un total de 750 de miliarde de euro”, a afirmat ministrul de Finanţe, Olaf Scholz, într-o conferinţă de presă comună cu ministrul Economiei, Peter Altmaier, adăugând că Germania va dubla numărul de paturi în unităţile de terapie intensivă.

De asemenea, luni a demarat iniţiativa guvernamentală prin care firmele care se confruntă cu dificultăţi beneficiază de împrumuturi de aproximativ 500 miliarde de euro prin banca germană de stat KfW.

În plus, fondul de stabilitate va oferi garanţii de împrumut de 400 miliarde de euro pentru a evita ca firmele să nu-şi poată plăti datoriile scadente, astfel încât totalul măsurilor de sprijin ajunge la 750 miliarde de euro.

„Toate măsurile au ca obiectiv sprijinirea afacerilor într-un mod rapid şi nebirocratic. O mare parte din măsuri reprezintă furnizarea de lichidităţi”, a declarat ministrul Economiei, Peter Altmaier.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii