FacebookTwitterLinkedIn

Veniturile la bugetul de stat s-au diminuat cu aproape 4 miliarde şi jumătate de lei şi pentru a ţine bugetul sub control, Ministerul de Finanţe a propus mai mult redistribuirea fondurilor, informează Radio România Actualități.

Deficitul a urcat la 9,1%, adică la aproape 100 de miliarde de lei. Ministrul Florin Cîţu a explicat, în şedinţa de guvern, care este situaţia finanţelor publice şi a spus ce ministere vor primi totuşi mai mulţi bani în plină criză sanitară.

Florin Cîțu: „Ministerul Muncii și Protecției Sociale, 1,6 miliarde de lei, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, 1,1 miliarde de lei, Ministerul Sănătății, 1 miliard de lei, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltare și Administrație, 1 miliard de lei, Ministerul Fondurilor Europene, 105 milioane de lei, Ministerul Public, 90 de milioane și după aceea, Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, 19 milioane de lei și mai sunt și alte ministere care primesc sume mai mici.

Florin Cîțu a precizat că acest deficit bugetar de 9,1% a fost provocat de scăderea veniturilor și de măsurile de relaxare fiscală în favoarea companiilor, care au fost prelungite până la sfârșitul anului, precum și din cauza reeșalonării datoriilor către buget.