Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Guvernul a discutat a treia rectificare bugetară din acest an

A treia rectificare bugetară din acest an a fost discutată miercuri seara de Guvern, în primă lectură. Au fost stabilite ministerele care vor primi mai mulți bani la această rectirficare.
Guvernul Romania

Veniturile la bugetul de stat s-au diminuat cu aproape 4 miliarde şi jumătate de lei şi pentru a ţine bugetul sub control, Ministerul de Finanţe a propus mai mult redistribuirea fondurilor, informează Radio România Actualități.

Deficitul a urcat la 9,1%, adică la aproape 100 de miliarde de lei. Ministrul Florin Cîţu a explicat, în şedinţa de guvern, care este situaţia finanţelor publice şi a spus ce ministere vor primi totuşi mai mulţi bani în plină criză sanitară.

Florin Cîțu: „Ministerul Muncii și Protecției Sociale, 1,6 miliarde de lei, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, 1,1 miliarde de lei, Ministerul Sănătății, 1 miliard de lei, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltare și Administrație, 1 miliard de lei, Ministerul Fondurilor Europene, 105 milioane de lei, Ministerul Public, 90 de milioane și după aceea, Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, 19 milioane de lei și mai sunt și alte ministere care primesc sume mai mici.

Florin Cîțu a precizat că acest deficit bugetar de 9,1% a fost provocat de scăderea veniturilor și de măsurile de relaxare fiscală în favoarea companiilor, care au fost prelungite până la sfârșitul anului, precum și din cauza reeșalonării datoriilor către buget.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii