Astfel, se urmărește respectarea solicitărilor cadrelor medicale şi o promisiune a preşedintelui Emmanuel Macron, făcută în timpul acestei crize sanitare.
Ca și în alte țări, personalul medical din spitalele de stat din Franța a trecut prin cele mai violente crize posibile în timpul acestei epidemii. 25 de cadre și-au pierdut viața după ce au făcut forme grave de boală ca urmare a contractării coronavirusului.
Acum, angajații din sănătate cer îmbunătățirea situației din spitalele publice, sistem care, în opinia lor, trebuie complet reformat, pentru că și-a atins demult limitele, notează Radio România Actualități.
Majorarea salariilor, dezvoltarea serviciilor de urgență, confruntate permanent cu supraaglomerarea, rezolvarea lipsei de personal, mai mulți medici, mai multe locuri în școlile sanitare pentru formarea de infirmiere, asistente și alte tipuri de personal din îngrjire, creșterea numărului de paturi, o dotare mai bună cu materiale sanitare și medicamente sunt revendicările cadrelor medicale din spitalele publice, pentru care angajații protestează de aproape doi ani.
Medicii și asistentele nu au uitat promisiunile făcute de președintele Emmanuel Macron la sfârșitul lunii martie, în perioada cea mai tensionată a epidemiei și anume, că la încheierea acestei crize, un plan masiv de investiții va fi aplicat de guvern pentru dezvoltarea spitalelor de stat și revalorizarea profesiilor medicale.
Sindicatele din sănătate se pregătesc de grevă și de proteste pentru jumătatea lunii iunie dacă nu vor avea răspunsuri concrete din partea guvernului pentru o reformă profundă a spitalului public.