Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Travel |
|

Guvernul de la Paris intenționează să investească 1,3 miliarde de euro în turism

Sectorul turismului din Franța, foarte afectat de epidemia de Covid-19 și din cauza carantinei de două luni care a urmat, va beneficia de un «mare plan Marshall». Guvernul de la Paris vrea să investească 1,3 miliarde de euro într-unul din cele mai importante sectoare ale economiei franceze, informează RFI România.
Shangri-La Hotel Paris

Investițiile de 1,3 miliarde de euro vor proveni dintr-un program de fonduri proprii care va fi arbitrat și validat de un comitet interministerial al turismului prezidat de premierul Edouard Philippe și programat pentru joi 14 mai, notează RFI România.

Calendarul acestui «plan Marshall» va fi fixat de guvern iar apoi o instituție financiară publică franceză (similară cu CEC-ul din România) împreună cu alți actori va investi diverse sume în locurile unde e nevoie de bani.

Investițiile vor fi însă condiționate de criterii ecologice și digitale. «Trebuie ca o nouă formă de turism să iasă din această criză, un turism mai durabil, mai participativ și mai digital» spun oficialii francezi.

Drept exemplu, Casa de economii și consemnațiuni din Franța va investi 10 milioane de euro în creearea unui al doilea parc Futuroscope, parc de distracții cu teme tehnologice și științifice amplasat în periferia orașului Poitiers.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii