FacebookTwitterLinkedIn

Măsurile sunt următoarele:

Sprijin pentru companii: Garanţii pentru împrumuturi de 330 de miliarde de lire sterline (399 miliarde dolari) destinate companiilor, reprezentând 15% din PIB. Dacă cererea va fi mai mare, guvernul o va satisface. Programul va deveni funcţional de săptămâna viitoare.

Companii: Sprijinul va fi oferit prin intermediul a două canale. Primul va fi o nouă facilitate de creditare, pentru achiziţia de hârtii comerciale emise de companiile afectate de coronavirus. Al doilea, destinat companiilor mici şi mijlocii, va fi prelungirea unei scheme anunţate săptămâna trecută, cu împrumuturi de până la 5 milioane de lire.

Transporturi: Ajutorul guvernamental pentru companiile aeriene şi aeroporturi va fi discutat în următoarele zile.

Ospitalitate: Se elimină impozitele pe proprietăţi datorate de companiile din sectorul ospitalităţii şi a spus că firmele mici vor primi granturi în numerar de 25.000 de lire. Între aceste firme se numără magazine, pub-uri, teatre, cluburi, restaurante şi alte afaceri.

Ipoteci: Băncile trebuie să ofere flexibilitate împrumutaţilor afectaţi de coronavirus, a spus Sunak, adăugând că acordarea unei perioade de graţie de trei luni pentru plata ratelor de către proprietarii de locuinţe trebuie să fie doar primul pas.

Locuri de muncă: Pachetul de sprijin pentru companii, prin reduceri de taxe şi granturi cash va fi de 20 de miliarde de lire, în actualul an fiscal.