Cautare
, Contributor

News |
|

Guvernul Cîțu a fost demis după ce moțiunea de cenzură inițiată de PSD a trecut

Parlamentarii au încheiat, marţi, votul la moţiunea de cenzură iniţiată de PSD. Parlamentarii PNL, UDMR şi ai minorităţilor naţionale nu şi-au exprimat votul, fie au fost prezenţi şi au anunţat că nu votează, fie au fost absenţi.
florin citu 8

Pentru a trece moţiunea avea nevoie de 234 voturi favorabile și s-au înregistrat 281 voturi „pentru”.

„Parlamentul adoptă moţiunea de cenzură şi retrage încrederea acordată Guvernului, prin hotărârea Parlamentului României nr. 31 din 2020. Potrivit articolului 110 al. 4 din Constituţie, Guvernul al cărui mandat a încetat nu mai îndeplineşte actele necesare pentru administrarea treburilor publice până la depunerea jurământului de membrii noului Guvern”, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Premierul Florin Cîţu a fost întrebat la Parlament care este mesajul său către români, în condiţiile unei moţiuni de cenzură derulată în contextul unui creşteri a valului pandemiei de COVID şi a unei situaţii economice dificile generată de creşterea preţurilor la energie şi gaze.

„Mesajul pentru români a fost şi cel pe care l-am dat la moţiune. Noi nu plecăm, nu ne predăm, în continuare… Şi acum, în timp ce eram aici, am votat online o hotârâre a CNSU pentru a avea acces la medicamente din străinătate şi încă alte câteva lucruri… Deci nu lăsăm România pe mâna acestor hrăpăreţi care vor să distrugă stabilitatea din România”, a declarat Florin Cîţu, marţi, după dezbaterea moţiunii de cenzură.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii