FacebookTwitterLinkedIn

Dacian Cioloș a precizat printre altele: „Nu intenționăm, până la sfârșitul acestui mandat, să creștem nicio taxă, să creștem niciun impozit, să modificăm nicio indemnizație, așa cum s-a spus. Dimpotrivă, în acest an am redus TVA la 9% pentru lucrările agricole și imputurile consumate în agricultură. Și tot pentru a veni în sprijinul agricultorilor, mai ales al micilor producători persoane fizice și persoane autorizate, intenționăm să venim cu modificări în sensul simplificării în Codul fiscal, prin care să propunem un regim de TVA special pentru micii agricultori, (…) ca ei să nu aibă nevoie de toată această birocrație și documentație privind înregistrarea TVA-ului”.

Dacian Cioloș: Mi se pare esențial să insistăm pe transferul bunei creșteri economice înspre crearea de locuri de muncă.

Guvernul va insista, în perioada următoare, pe transferul bunei creșteri economice înspre crearea de locuri de muncă, a declarat luni premierul Dacian Cioloș, în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului.

Șeful Executivului a amintit că, în urmă cu un an, Cabinetul pe care îl conduce a intrat în mandat într-un moment în care „încrederea în mediul politic, în autoritățile statului era slăbită”.

CITEȘTE: IA-ȚI PASTILA, CU DRAG!

„Oamenii așteptau un nou mod de a administra interesul public într-un mod mai transparent, mai responsabil, mai predictibil, deschis spre dialog. Integritatea a fost una din valorile asumate atât la nivelul echipei guvernamentale, cât și al celor pe care îi coordonăm. Și ne-am concentrat atunci pe recâștigarea încrederii cetățeanului în stat, asigurarea unui mediu legal instituțional mai predictibil favorabil investițiilor, cu un mare obiectiv — acela de a stimula investițiile”, a spus prim-ministrul.

Premierul Cioloș a fost invitat să prezinte situația economică a României la solicitarea liderului PSD, Liviu Dragnea.

La ședința în plenul Parlamentului au participat 347 de senatori și deputați.