Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Guvernul britanic va plăti două treimi din salarii

Ministrul britanic de Finanțe Rishi Sunak a anunțat astăzi că, după încheierea programului de șomaj tehnic, luna viitoare, guvernul Marii Britanii va plăti până la două treimi din salariile celor care vor lucra cu program redus din cauza noilor restricții impuse în contextul pandemiei de Covid-19, informează The Telegraph.

De asemenea, oficialul britanic a anunțat extinderea programului de suport financiar pentru freelanceri și o reducere de 15% a TVA-ului pentru turism și HoReCa, precum și ajutor pentru companiile care trebuie să achite ratele împrumuturilor garantate de guvern.

Rishi Sunak a declarat că își propune să obțină un echilibru între „gestionarea virusului și protejarea locurilor de muncă” ale britanicilor.

Guvernul britanic condus de premierul Boris Johnson a anunțat săptămâna aceasta noi restricții în contextul creșterii numărului de cazuri de Covid, propunându-și, în același timp, să nu impună o nouă izolare, pentru a salva economia Marii Britanii.

Pe de altă parte, conform The Telegraph, noile măsuri sunt foarte contestate, în contextul în care o parte a comunității medicale consideră că restricțiile nu vor pune capăt epidemiei, ci doar o vor întârzia, iar consecințele noilor măsuri vor fi grave pentru o mare parte a societății.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii