Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Guvernul britanic va continua să plătească salariile din sectorul privat până la sfârşitul lunii octombrie

Ministrul de finanţe de la Londra, Rishi Sunak, a anunţat că statul va continua să plătească salariile din sectorul privat până la sfârşitul lunii octombrie, informează Radio România Actualități.
londra_sxc.hu_.jpg

Rishi Sunak, ministrul britanic al Finanțelor, a adus şi câteva precizări. Astfel, până la sfârşitul lunii august nu se va schimba nimic. Din septembrie însă, o parte din costurile salariale trebuie suportate şi de angajatori, iar oamenii vor fi încurajaţi să revină la serviciu cu normă redusă.

Guvernul Marii Britanii anunţa la sfârşitul lunii martie un pachet economic fără precedent pentru susţinerea firmelor private şi a angajaţilor lor. În esenţă statul plăteşte salariile a şapte milioane şi jumătate de angajaţi din sectorul privat în limita a 80% din salariu, dar nu mai mult de 2.500 de lire sterline pe lună.

Analiştii economici se aşteaptă ca în august să crească numărul concedierilor, întrucât multe firme care şi-au încetat activitatea din cauza pandemiei pur şi simplu nu au resursele necesare pentru costuri de personal, notează Radio România Actualități.

Nota de plată a guvernului este încărcată şi de numărul record de persoane care au apelat la ajutor de şomaj.

În acest moment, statul britanic plăteşte veniturile a peste jumătate din populaţia activă a ţării.

Potrivit BBC, costurile ar fi între 15 şi 20 de miliarde de lire sterline pe lună.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii