FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit BBC, modificarea regulilor cu privire la imigrația va avea loc pentru o perioadă limitată de timp, extistând un plafon al numărului de angajați autorizați să intre în Marea Britanie.

Se preconizează că vor fi eliberate aproximativ 5.000 de vize temporare, notează BBC, asta în condițiile în care Asociația Transportatorilor Rutieri a estimat că Marea Britanie are nevoie de aproximativ 100.000 de șoferi de vehicule grele în urma crizei de forță de muncă agravată nu doar de pandemia de COVID-19, ci și de Brexit.

În replică, reprezentanții Guvernul britanic au îndemnat oamenii să nu intre în panică. Mai mult, ministrul pentru Afaceri, Greg Hands, a punctat că ieșirea Marii Britanii din UE înseamnă că Executivul îi poate ajuta pe britanici să devină șoferi de vehicule grele, făcând meseria să devină mai atractivă inclusiv prin salarii mai mari.

Conform BBC, guvernul va anunța, de asemenea, o serie de măsuri pe termen mai lung, inclusiv instruirea mai multor persoane pentru a deveni șoferi și măsuri pentru a grăbi programarea la examenele pentru permisul de conducere.

Ieşirea din UE a Marii Britanii a însemnat pierderea unui număr semnificativ de forță de muncă. Peste 50.000 de emigranţi au plecat din Marea Britanie în al doilea semestru al anului trecut, potrivit unor estimări guvernamentale, iar analiştii se aşteaptă la un număr şi mai mare în acest an.