Cautare
, Contributor

Industrie |
|

Guvernul a aprobat Strategia Naţională de Renovare pe Termen Lung 

Proiectul are în vedere sprijinirea renovării parcului naţional de clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale, publice şi private.  
guvern sprijin someri

Guvernul a aprobat Strategia Naţională de Renovare pe Termen Lung pentru sprijinirea renovării parcului naţional de clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale, publice şi private, arată news.ro. 

Obiectivele sunt: îmbunătăţirea performanţei energetice a fondului existent de clădiri, prin reducerea consumului de energie, a emisiilor de carbon şi extinderea utilizării surselor regenerabile de energie la clădiri, precum şi îmbunătăţirea siguranţei clădirilor şi asigurarea calităţii arhitecturale şi de integrare în mediul urban a intervenţiilor de renovare.

Guvernul României a aprobat, în şedinţa de ieri, 27 noiembrie, Strategia Naţională de Renovare pe Termen Lung pentru sprijinirea renovării parcului naţional de clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale, atât publice, cât şi private, şi transformarea să treptată într-un parc imobiliar cu un nivel ridicat de eficienţă energetică şi decarbonat până în 2050. Acest lucru reprezintă o oportunitate istorică pentru a transforma parcul actual de clădiri, în cea mai mare parte vechi şi cu pierderi mari de energie, într-unul mai eficient, mai sustenabil şi mai sănătos pentru oameni”, anunţă Ministerul Lucrărilor Publice.

Strategia naţională de renovare pe termen lung (SRTL) cuprinde valori ţintă orientative pentru 2030, 2040 şi 2050, care indică modul în care aceştia contribuie la atingerea obiectivului de eficienţă energetică stabilit de Uniunea Europeană.

Pentru prima perioadă a implementării, până în anul 2030, se estimează că aproximativ 5 miliarde € (aproximativ 25 miliarde lei) vor trebui mobilizaţi din bugetul de stat precum şi prin intermediul unui pachet de măsuri financiare care vor cuprinde granturi din fonduri europene, în valoare de 1,25 miliarde € prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi de peste 870 milioane € prin Programele Operaţionale Regionale.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii