Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Guvernul a aprobat ordonanța de urgență privind coplata în sănătate

Premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă cu privire la coplata în sănătate şi a precizat că nu va scădea calitatea actului medical în sistemul public.
medicina.jpg

Florin Cîțu: „Ordonanţa de urgenţă privind coplata a trecut astăzi. Nu are cum să scadă calitatea actului medical în sănătate, în sistemul public, acolo avem mult de muncă şi o să-l creştem în perioada următoare prin reformele pe care le facem împreună la Ministerul Sănătăţii”, conform News.ro.

Măsura contribuţiei personale pentru serviciile medicale oferite de furnizorii privaţi aflaţi în contract cu casele de asigurări de sănătate, respectiv pentru serviciile medicale de spitalizare continuă, cazuri acute, intră în vigoare de la 1 iulie.

Adrian Gheorghe, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a declarat că nu este vorba despre coplată, ci despre contribuţia personală, care reprezintă o diferenţă dintre tariful decontat din Fondul Naţional Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate pentru rezolvarea unui caz şi tariful perceput de un furnizor privat de servicii medicale pentru rezolvarea aceluiaşi caz.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii