FacebookTwitterLinkedIn

Guvernul a aprobat declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care fac parte din coridorul de expropriere al lucrărilor de utilitate publică de interes naţional la 4 benzi – Centura Bucureşti Sud.

“Două lucruri de semnalat, două proiecte de hotărâre de guvern: primul, privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar care fac parte din coridorul de expropriere al lucrărilor de utilitate publică de interes naţional, lărgire la 4 benzi – Centura Bucureşti Sud. Începem exproprierea şi proiectul avansează. (…) Este un buget al investiţiilor şi începem a doua zi după ce a fost aprobat bugetul “, a declarat Florin Cîţu, miercuri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

În plus, există un al doilea proiect de hotărâre privind exproprierile. Premierul a precizat că acesta se referă la Autostrada Transilvania și vizează “declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie un coridor de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional Secţiunea 3 B – Mihăileşti – Suplacu de Barcău, din cadrul obiectivului de interes naţional Autostrada Braşov-Târgu Mureş-Cluj-Oradea, Autostrada Transilvania”.

“Şi aici continuăm cu exproprierile şi cu proiectul de autostradă, cred că despre 70 de km este vorba aici în acest proiect de hotărâre de guvern”, a mai afirmat Cîţu.