Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

Guvernul aprobă investiții suplimentare de cel puţin 130 milioane euro în Ford Craiova până în 2019

Guvernul a aprobat extinderea, până la 31 decembrie 2025, a perioadei de realizare a producției de automobile și de motoare asumate de compania Ford România, în condițiile în care, până la finalul anului 2019, Ford va face la Craiova, exclusiv din surse proprii și fără ajutoare de stat, o investiție suplimentară de minimum 130 de milioane de euro.
Guvernul Romaniei

„Din această sumă, 100 de milioane de euro vor fi folosiți pentru introducerea în fabricație a unui nou model de autovehicul la Craiova și 30 de milioane euro pentru producția de motoare”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Executivul a modificat, în acest sens, OUG nr. 109/2008, cadrul legal prin care s-a acordat un ajutor de stat de 75 de milioane de euro companiei Ford România S.A. pentru implementarea și finalizarea proiectelor de investiții în fabrica de automobile și fabrica de motoare de la Craiova, în valoare totală de 869 milioane de euro.

Modificarea OUG 109/2008 a fost făcută având în vedere următoarele beneficii economice și sociale, pe termen mediu și lung: securizarea continuării investițiilor Ford la Craiova și întărirea rolului acestor fabrici la nivelul sectorului, prin introducerea în fabricație a unui nou model de autovehicul; menținerea numărului de locuri de muncă, respectiv 2700 de salariați cu posibilitatea suplimentării acestuia;încasarea unei contribuții la dezvoltarea regională prin plata directă de taxe și impozite în perioada 2014 – 2025 de aproximativ 230 de milioane de euro; un efect multiplicator în economia națională al investițiilor Ford în perioada 2014 – 2025 de aproximativ 30 de miliarde de dolari.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii