FacebookTwitterLinkedIn

Miercuri, 9 septembrie, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat SUA a anunțat că au fost anulate peste 1.000 de vize, din motive de securitate națională, pe baza unei proclamaţii prezidenţiale de la 29 mai.

Proclamaţia protejează securitatea naţională a SUA prin limitarea abilităţi (Chinei) de a trimite studenţi şi cercetători chinezi în SUA pentru a fura tehnologii, proprietăţi intelectuale şi informaţii americane pentru a dezvolta capabilităţi militare avansate“, a precizat purtătorul de cuvânt într-un comunicat.

Documentul prevedea suspendarea intrării în SUA a unor studenţi şi cercetători chinezi consideraţi a reprezenta un risc de securitate, potrivit agerpres.ro.

Studenţii şi cercetătorii universitari de mare risc declaraţi neeligibili prin această proclamaţie reprezintă un mic subgrup din numărul total de studenţi şi universitari chinezi care vin în SUA“, se adaugă în comunicat.

Continuăm să primim cu bucurie studenţi şi universitari legitimi din China care nu promovează ţelurile Partidului Comunist Chinez de dominaţie militară“, a mai precizat Departamentul de Stat.

Anunţul vine la o săptămână după ce secretarul de stat Mike Pompeo a spus că diplomaţii chinezi vor avea nevoie de aprobarea guvernului american pentru a vizita campusuri universitare şi pentru a se întâlni cu oficiali locali.