Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Guvernul american a pregătit un plan istoric de 2.000 miliarde de dolari pentru salvarea economiei

Liderul majorităţii republicane din Senatul american, Mitch McConnell, a anunţat miercuri că s-a ajuns la un acord cu privire la un plan ‘istoric’ de 2.000 miliarde de dolari cu democraţii şi cu Casa Albă pentru relansarea economiei Statelor Unite, puternic lovită de pandemia provocată de noul coronavirus, relatează Agerpres.

 „Acest plan va reprezenta cel mai mare program de ajutor din istoria Statelor Unite destinat economiei reale”, a declarat marţi seară consilierul economic al Casei Albe, Larry Kudlow. „Avem nevoie urgent de această lege pentru a întări economia, a avea lichidităţi şi a stabiliza pieţele financiare pentru a traversa această perioadă dificilă” a adăugat el într-o conferinţă de presă la Casa Albă.

Măsurile includ ajutoare distribuite direct americanilor, credite pentru întreprinderile mici şi pentru marile companii, cum sunt cele din sectorul aerian, precum şi mai multe resurse financiare pentru spitale. Vor fi distribuite în mod direct 500 de milioane de dolari în cecuri către americani pentru a-i ajuta să treacă peste această perioadă, a precizat Larry Kudlow, consilierul Casei Albe.
„Prin acest plan financiarvom oferi un ajutor rapid  spitalelor și centrelor medicale, vom investi în noi tratamente și vaccinuri,  și vom trimitem mai multe echipamente medicale celor din  prima linie, astfel încât să putem învinge mai rapid acest virus ”, a afirmat senatorul republican Mitch McConnell. „Două miliarde de dolari vor ajunge ca lichidități în economie cât mai repede posibil, pentru a ajuta familiile americane care lucrează, întreprinderile mici și industriile să antreneze tulburările și să reapară pe cealaltă parte, gata să decoleze. ” a mai adăugat acesta.
Astăzi guvernul american vor să  decidă rapid ce măsuri vor aproba din acest plan economic în condițiile în care președintele american Trump a precizat ieri într-o conferință de presă că își dorește să dea drumul economiei până la mijlocul lunii aprilie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii