Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Guvernul a alocat 175 de milioane de euro din fonduri europene pentru pregătirea noului an școlar

Guvernul a alocat 175 de milioane de euro din fonduri europene pentru pregătirea noului an școlar. Vor fi decontate cheltuielile pentru cumpărarea de tablete, măști de protecție și containere sanitare, informează Radio România Actualități.
tablete Digitaliada

Ordonanța de Urgență adoptată de Guvernul Orban alocă 175 de milioane de euro autorităților locale pentru a pregăti noul an școlar. Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a precizat că pot fi cumpărate tablete și echipamente de protecție pe care să le folosească elevii și profesorii la școală, notează Radio România Actualități.

Ionel Dancă: „100 de milioane de euro sunt destinate pentru achiziția de tablete și dispozitive electronice pentru învățământ online, pentru un număr de aproximativ 500.000 de elevi. 50 de milioane de euro vor fi fonduri pentru acoperirea cheltuielilor legate de achiziția materialelor de protecție sanitară și medicală, vorbim despre măști și dezinfectanți în școli. 25 de milioane euro vor fi sume alocate pentru achiziția de containere sanitare mobile.”

Cererile pentru a primi aceste fonduri europene se vor depune, începând din luna octombrie și pentru materialele cumpărate, de la 1 august.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii