Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Guvernul adoptă OUG privind amânarea ratelor la bănci: Suspendarea plății ratelor va putea fi solicitată doar de persoanele afectate direct sau indirect de pandemia de Covid-19

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, anunță că Guvernul României a adoptat Ordonanța de Urgență prin care românii își pot amâna ratele bancare cu până la nouă luni.
 aboneaza-te
Florin Cîțu, ministrul Finantelor

Florin Cîțu a precizat că ratele la bănci pot fi suspendate la cererea debitorului, fie că este vorba de persoane fizice sau juridice, pentru o perioadă de la una până la nouă luni, dar durata pe care se suspendă nu va depăși data de 31.12 2020.

Potrivit ministrului Finanțelor, suspendarea plății ratelor va putea fi solicitată doar de debitorii ale căror venituri au fost afectate direct sau indirect de criza generată de noul coronavirus. Cererea de suspendare a plății ratelor poate fi depusă cel mai târziu până la încetarea stării de urgență dau nu înainte de elaborarea normelor de aplicare, unde este prevăzut un termen maximal de 15 zile.

Florin Cîțu a mai precizat că dobânda restantă se capitalizează, adică se va adăuga creditului, dar se va reeșalona.

”Ratele se pot suspenda pentru o perioadă de până la nouă luni, dar nu mai târziu de 31.12.2020. Poate vor fi persoane care vor să suspende plata ratelor pe o lună, două, trei, le-am oferit această flexibilitate. Știu că era o solicitare în spațiul public referitor la dobânzi. La art. 4 am stipulat că ele se vor adăuga creditului, dar se reeșalonează pe toată perioada creditului, deci nu va fi un efort financiar imediat. Singura excepţie sunt creditele ipotecare pentru care se plăteşte eşalonat până la maximul 5 ani. În cazul creditelor ipotecare, statul român garantează plata dobânzii capitalizate 100%, dar aceasta trebuie plătită pe o perioadă de 5 ani de la data suspendării”, a declarat ministrul Finanțelor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii