Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Guvernul acordă finanţare pentru instalarea de panouri fotovoltaice

IMM-urile şi HoReCa vor putea accesa o finanţare de până la 100.000 de euro pentru instalarea de panouri fotovoltaice şi staţii electrice de reîncărcare.
 aboneaza-te
panouri_solare_sxc.hu_.jpg

Programul „Electric Up” a fost adoptat în şedinţa de Guvern de joi, 3 septembrie, şi are drept scop stimularea utilizării surselor regenerabile de energie, potrivit Mediafax.

De asemenea, Guvernul încearcă să compenseze pierderile pe care HoReCa le-a avut în pandemie. Electric UP este un proiect în valoare de 200 milioane euro prin care costurile la energia electrică ar putea fi reduse cu 50 sau chiar 100%.

În domeniul economic, un alt proiect de ordonanţă de urgenţă pentru implementarea unui alt program din Planul naţional de investiţii şi relansare economică. Este vorba despre programul ‘Electric Up’, prin care IMM-urile din domeniul HoReCa au posibilitatea să acceseze o finanţare nerambursabilă de până la 100.000 de euro pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice şi pentru instalarea staţiilor de încărcare. Şi acest proiect de act normativ a obţinut toate avizele necesare şi a fost adoptat în formă finală în această şedinţă de guvern“, a declarat şeful Cancelariei prim-ministrului Ionel Dancă, la finalul reuniunii Executivului.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii