Cautare
, Contributor

Bani și Investiţii |
|

Guvernul a achitat datoria către FMI

Guvernul României a plătit integral datoria către Fondul Monetar Internațional (FMI), iar în ceea ce privește datoria Băncii Naționale a României (BNR), instituția mai are de achitat alte trei rate, iar ultima va fi în ianuarie anul viitor, conform spuselor lui Guillermo Tolosa, reprezentat rezident al FMI în România și Bulgaria.
Guvernul Romaniei

Astfel că, România nu va mai avea un acord cu FMI după 26 septembrie. Totuși, dacă autoritățile vor solicita o nouă tranșă, FMI este gata  analizeze o posibilă colaborare. „După 26 septembrie s-a încheiat acordul, totuși dacă vom primi o solicitare suntem dispuși să discutăm”, a declarat Guillermo Tolosa.

În cadrul conferinței anuale a Asociației Analiștilor Financiari Bancari din România (AAFBR), reprezentantul rezident al FMI a spus că economia țării este posibil să depășească în următorii trei ani economia Cehiei și pe a Portugaliei din punct de vedere al Produsului Intern Brut (PIB).

În opinia sa, deși economia românească ar putea avea un rol destul de important în Uniunea Europeană, totuși România încă nu are o infrastructură bună, iar faptul că țara încă are datorii pe care nu le-a acordat la timp, strică percepția investitorilor în ceea ce privește mediul de afaceri autohton.

Actualul acord a fost semnat în septembrie 2013 pe o perioadă de 24 de luni, fiind al treilea acord solicitat de la FMI în ultimii șase ani.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii