Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Guvernul a aprobat Strategia pentru digitalizarea terestră

dan_nica.jpg
Guvernul a aprobat în ședința din 19 iunie Hotărârea pentru aprobarea Strategiei privind tranziţia de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră, păstrând termenul de închidere a emisiei analogice la data de 17 iunie 2015, notează Media Expres.

Dan Nica, Ministrul Comunicațiilor, a declarat la ieșirea din ședința de Guvern că până la sfârșitul anului va funcționa o rețea de televiziune digitală „cel mai probabil gestionată de Societatea Română de Televiziune pe structura TVR2” și a mai spus că „dacă apar investitori interesați există posibilitatea ca Guvernul să organizeze o licitație de alocare a multiplexelor naționale”.

Primele informații despre această Strategie sunt lacunare în ce privește alocarea multiplexelor digitale pentru televiziunile private.

Mai multe detalii vor fi publicate în momentul în care va fi cunoscut textul final al Strategiei. Digitalizarea terestră a fost amânată până acum din cauza neputinței actualului administrator al transmisiei terestre a televiziunii publice, compania de stat Radiocom, de a participa la licitația pentru multiplexele digitale din cauza datoriilor pe care le are la bugetul de stat.

De asemenea, industria de comunicații și în special cabliștii au amenințat cu represalii dacă în final va fi adoptat un model de digitalizare terestră care implică recepția gratuită a televiziunilor prin sistemul digital terestru.

Mai mult, companiile de satelit au spus că digitalizarea terestră este o investiție inutilă atâta vreme cât sateliții sunt deja în funcțiune și asigură transmisia TV în sistem digital.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii