Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

Guvernele din UE au decis să exindă sancțiunile împotriva Rusiei cu șase luni

Guvernele din Uniunea Europeană (UE) au decis să extindă sancțiunile împotriva Rusiei până la sfârșitul lunii ianuarie,  pentru a pune presiune pe Kremlin să încheie tensiunile din estul Ucrainei, potrivit Bloomberg.
shutterstock_232725670
Sancțiunile din sectorul energetic, de apărare și din cel financiar au fost introduse anul trecut, în luna iulie timp de un an, drept replică la anexarea Crimeei de către Rusia.
Potrivit secretarului de externe britanic, Philip Hammon, sancțiunile împotriva Rusiei vor continua până când guvernul de la Moscova va respecta obligațiile de la Minsk.
Serghei Ivanov a declarat, recent, că aceste sancțiuni impuse în 2014 au generat pierderi de aproximativ 100 de miliarde de euro pentru UE.
Pe 29 iulie 2014, în urma unei reuniuni de urgență convocată la Bruxelles, după prăbușirea avionului Boieng al companiei Malaysia Airlines, au fost întocmite sancțiunile împotriva Rusiei. Deși au fost consolidate în septembrie anul trecut și au creat dificultăți economiei ruse, sancțiunile nu au produs schimbări în atitudinea președintelui Vladimir Putin.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii