Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Agricultură |
|

Guvern: „A fost aprobată Hotărârea privind stabilirea pentru anul 2021 a cuantumului per hectar al plăţii unice pe suprafaţă”

Guvernul a aprobat cuantumul per hectar al plăţilor unice pe suprafaţă şi plafonul pentru sprijin cuplat la ovine/caprine pentru anul 2021.
agricultura

„În şedinţa Guvernului din data de 2 octombrie 2021 a fost aprobată Hotărârea privind stabilirea pentru anul 2021 a cuantumului per hectar al plăţii unice pe suprafaţă, al plăţii redistributive şi a intervalelor de suprafaţă pentru care se acordă aceasta, al plăţii pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, al plăţii pentru tinerii fermieri şi a plafonului aferent schemei de sprijin cuplat pentru măsura din sectorul zootehnic, speciile ovine şi caprine”, informează Agerpres.

Astfel, se aprobă cuantumurile pentru plăţile directe în sectorul vegetal, pentru anul de cerere 2021, respectiv schema de plată unică pe suprafaţă: 95,4751 euro/ha, precum şi plata redistributivă pentru intervalele între 1 ha şi 5 ha, inclusiv 5,0 euro/ha şi, peste 5 ha şi până la 30 ha, inclusiv: 48,1457 euro/ha. Totodată, s-a aprobat plata pentru înverzire, respectiv 57,8931 euro/ha şi plata pentru tinerii fermieri: 40,4514 euro/ha.

De asemenea, a fost aprobat plafonul de 71.300.000 euro aferent plăţii directe pentru schema de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine pentru anul 2021.

Cuantumurile unitare se calculează de către APIA, prin raportarea plafoanelor la efectivul de animale eligibile, după caz, iar cuantumul estimat este de 16,55 euro cap ovină/caprină.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii