FacebookTwitterLinkedIn

Dacă diamantele și veșnicia lor fac de obicei vâlvă în lumea întreagă cu valoarea atinsă la diverse licitații, de această dată atenția ne este atrasă de un obiect cât se poate de… perisabil.

Este vorba despre o felie de tort de la nunta prințului Charles și a prințesei Diana, care a fost vândută weekend-ul trecut, la o licitație a casei Dominic Winter din Gloucestershire, Marea Britanie, pentru 2.565 de dolari.

Desigur, nu suma cu care felia a fost adjudecată este surprinzătoare – deși estimarea maximă era de 700 de dolari -, ci faptul că există interes pentru colecționarea unor astfel de produse.

Deși suntem convinși că maeștrii cofetari care au livrat, în 1981, cele 23 de torturi servite la nunta prințesei Diana, au folosit ingrediente de cea mai bună calitate, nu izbutim să ne imaginăm ce mai înseamnă o felie de tort veche de 40 de ani.

Reprezentanții casei de licitații susțin că prăjitura este bine conservată, fără a detalia  dacă s-au luat măsuri specifice sau nu pentru conservarea feliei de istorie regală.

Cum noul proprietar, un gentleman din Leeds, a licitat, cel mai probabil, online sau prin telefon, acesta nu a putut fi descurajat de eventualul iz de… trecut al prăjiturii regale – fiindcă de gust nu mai poate fi vorba.

Felia, care cântărește nu mai puțin de 8 kg (suficient cât să îi satisfacă astăzi pe invitații mai răsfirați de la o nuntă restrânsă, ținută în condiții de pandemie), a fost tăiată dintr-unul din torturile trimise personalului regal care lucra la Clarence House, în serviciul Reginei Mame; a fost înfășurată în folie de plastic și apoi păstrată într-o cutie de aluminiu.

Recent, la o altă licitație, un automobil Ford Escort primit cadou de logodnă de prințesa Diana de la prințul Charles a fost vândut cu 72.000 de dolari.

Foto Profimediaimages.ro, Dominic Winter Auctioneers