FacebookTwitterLinkedIn

Noua cofetărie din zona Dorobanți-Floreasca, aflată pe strada Banul Antonache, nr.59, oferă gustul retro al deja cunoscutelor „Case Victoria”, însă  într-o locație amenajată după ultimele tendințe. Casa Victoria Floreasca își propune păstrarea elementului definitoriu brandului, formula retro a „rețetelor de la mama”, servite  într-un spațiu contemporan, cu puternice accente urbane, potrivite zonei.

Designul reprezentativ este compus din „culori pastelate, alături de accente metalice cu iz industrial” sau „forme rotunde, abajururi, rafturi fantezie dispuse într-o dezordine creative”, punctează designerii de la Yellow Office Architecture, cei care au lucrat la amenajarea spațiului. „Mozaicul pardoselii este inspirat de forma prăjiturilor, iar piesele de mobilier sunt manufacturate pentru a păstra un aspect deosebit, fiecare având o poveste aparte”, adaugă aceștia.

Valoarea investiției în noul spațiu se ridică la suma de 100.000 de euro, proprietarii estimând amortizarea acesteia în următorii 3 ani.

Povestea cofetăriilor Victoria a început în anul 2002, de la o idee simplă: familia Chivu a vrut să ofere și altora din gustul cozonacului de casă, să testeze succesul acestuia și în afara familiei. De aici până la dezvoltarea afacerii a mai fost doar un pas. „Reacțiile primilor clienți ne-au depășit toate așteptările. Cozonacii mamei au devenit în scurt timp atât de populari încât am început să luăm în serios ideea”, își amintește Alin Chivu, managing partner la Casa Victoria.

Antreprenorii se mândresc cu folosirea ingredientelor naturale, fără adaosuri artificiale, pentru toate produsele din meniu, ei menționând că în laboratorul Cofetăriei Victoria se vor găsi mereu fructe proaspete, vanilie de Madagascar, nuci, migdale, alune de pădure. De asemenea, totul se realizează prin procedee traditionale, foietajul fiind făcut cu unt, frișca din smântână, iar ciocolata pentru glazuri este întotdeauna veritabilă, spun aceștia. Totuși, „ingredientul cheie al deserturilor este fără doar și poate pasiunea pentru deserturile senzaționale”, precizează Alin Chivu.